Laser Irradia2018-11-14T10:05:45+00:00

LASER IRRADIA

Laserul Irradia este un dispozitiv optic care generează un facicul coerent de lumină, fiind o sursă care emite lumină extrem de pură.

Terapia cu laser a tesutului adanc foloseste un proces numit modulatie foto-bio pentru a schimba conditia in care se afla tesutul afectat prin stimularea metabolismului celular. In acest fel, accelereaza procesul de vindecare.

Un cap de tratament mare si convex poate fi folosit pentru a trata tesutul superficial, deplasand lichidul in exces si sporind penetrarea laserului la structurile mai adanci.

In momentul ce lumina este expusa pe tesut, fotonii vor fi imprastiati, reflectati si absorbiti.

Energia acumulata de absortie va fi disipata sub forma de caldura, dand impresia unei calduri linistitoare.

Tinta principala a modulatieie foto-bio este complexul cytocrom C, care se afla in membranele interioare ale mitocondriilor.

Cytocrom C este o parte vitala a lantului de transport al electronilor, care conduce metabolismul celular.

Cum funcționează fototerapia cu laser?

  • Aceasta implică procese foarte complicate în celule și țesuturi, însă, pe scurt, se poate spune că terapia cu laser afectează sistemul imunitar local, circulația sângelui și a limfei, metabolismul celular și producerea diferitor tipuri de substanțe cum ar fi endorfinele și prostaglandinele, care influențează percepția de durere, împreună cu alte funcții.
  • Nu există întotdeauna un efect stimulant; fototerapia cu laser poate avea atât efect de normalizare, cât și de inhibare. Cu toate acestea, atunci când e folosită în mod corect, terapia cu laser poate iniția procesele de vindecare și, prin urmare, este în primul rând un impuls pentru auto-vindecare.

Efectele Laser Terapiei:

  • Stimularea imunității locale
  • Îmbunătățirea circulației limfatice și sanguine
  • Stimularea metabolismului celular
  • Stimularea producerii „anestezicelor naturale” de tip endorfine si prostaglandine
  • Efect bactericid și antiviral
  • Efect analgezic -Laserul are marele avantaj de a acționa și interfera la toate nivelurile de conducere, transmisie și recepție centrală a durerii, cu efecte benefice pentru starea psihică a pacientului. Datorită efectului de miorelaxare și reducere a contracțiilor musculare, laser terapia este recomandată în afecțiuni în care sunt prezente contracturi musculare și spasticitate (torticolis, lumbalgo).
  • Efectul antiedematos – resorbția edemelor posibilă chiar de la primele ședințe – face ca laser terapia să aibă un rol deosebit de important în traumatologie și medicină sportivă.
  • Efect biostimulant şi trofic tisular – laser terapia generează modificări circulatorii şi regionale benefice: instalarea vasodilataţiei, creșterea permeabilităţii vasculare, îmbunătățirea aportului de substanţe nutritive şi oxigen, oferă posibilitatea îmbunătăţirii capacităţii de epurare a produşilor metabolici sau inflamatorii locali, cu resorbţia exudatelor de fibrină

Înapoi