OZONOTERAPIA

Terapia cu ozon reprezinta un tratament revolutionar, cu actiunidevindecare remarcabile. Potrivit teoriei ca la baza oricarei afectiuni se afla oxigenarea insuficienta la nivel celular, tratamentul bazat pe amestecul de oxigen si ozon reface din interior reducand inflamatiile si tratand zona afectata. Prin intermediul enzimelor, ozonul omoara celulele bolnave pastrandu-le intacte pe cele sanatoase. Toate celulele sanatoase au 3 enzine care le protejeaza impotriva oxidarii, si toate celulele au nevoie de oxigen pentru buna functionare in organism. Celulele nesanatoase nu au aceste enzime pentru a se proteja impotriva oxidarii, de aceea toate celulele nesanatoase inclusiv cele canceroase, devin lipsite de aparare in fata ozonului.

Ozonul omoara bacteriile, mucegaiul, virusurile , fungii si cancerul deoarece toate apar intr-un mediu cu putin oxigen.

Ozonoterapia trateaza si previne:

  • edemele inflamatorii;
  • avand actiune bactericida,virucida si fungicida distruge bacteriile, virusii si fungii , tratand infectii cutanate;
  • hepatita B si C;
  • creste rezistenta organismului in special a ficatului si rinichilor fata de efectul citostaticelor , reduce oxidarea excesiva tipica neoplaziilor;
  • sporeste puterea sistemului imun de a lupta cu celulele canceroase, jucand un rol ajutator in tratamentul anticanceros;
  • distruge bacteriile si virusurile;
  • diabetul, inclusiv asa numitul picior diabetic;
  • nivelul crescut de toxicitate din organism avand efect detoxifiant;

Ozonoterapia se poate realiza prin:

1. Infiltratiile cu ozon, efectuate intramuscular, subcutanat sau intra-articular au scopul de a stopa contracturile si de a relaxa fibrele muschilor, pentru ca durerea resimtita de pacient sa inceteze. Injectiile cu ozon sunt eficiente atat pe contracturi noi, cat si pe cele cronice, realizate in timp din cauza unei posturi viciate pe care pacientul o adopta la locul de munca, de cele mai multe ori. Contracturile de la nivelul regiunii cervicale pot cauza dureri de cap ingrozitoare si care, de cele mai multe ori, nu trec cu medicamente obisnuite. Un alt efect benefic al injectiilor si infiltratiilor (injectii care se efectueaza superficial, intre piele si muschi) este cel antiinflamator, ca urmare a actiunii directe a ozonului asupra zonei vizate. Reducerea inflamatiei locale inseamna reducerea durerii, a volumului si a fluxului sangvin care „inunda” zona afectata, aducandu-l in parametri fiziologici. Astfel, daca sunt efectuate paravertebral si de-a lungul coloanei vertebrale a unui pacient care a ramas „blocat de spate” din cauza unei contracturi severe, se va putea vedea cum dupa sedinta de ozonoterapie, acesta isi recapata mobilitatea datorita efectelor ozonului. Infiltratiile pe o glezna afectata de o entorsa, vor reduce durerea.

infiltratii cu ozon

2. Autohemoterapia majora are rolul relaxare musculara, de crestere a vascularizarii organelor vitale si a tesuturilor periferice, de metabolizare a glucozei din sange. Pacientii „clasici” pentru autohemoterapie majora se impart in doua grupe. Prima este a celor care sufera de anumite afectiuni: diabet, reumatism, afectiuni autoimune, cancer, hernii de disc. A doua este a celor care, desi din punct de vedere clinic sunt sanatosi, se confrunta cu anumite provocari: stress exagerat, oboseala cronica, insomnii, putere de concentrare scazuta, tinitus, ameteli constante.

3. Irigatii transcutanate sub saci de plastic rezistenti la ozon pentru a trata asa numitul picior diabetic.

Înapoi